torsdag den 30. juni 2011

Portvinsmarinerede jordbær

På arbejde idag faldt vi lidt hen i drømmetanker om svundne tiders jordbærsorter - UHM - Dybdahl!!!! - Så til næste år tror jeg, at der skal plantes Dybdahl. Allerde i min barndom var det et bær på vej ud - det egner sig utvivlsomt ikke til erhvervssalg - tror jeg!, men i erindringen er det uovertruffent.

Nå, andre bær lader sig absolut også spise! De ALLERBEDSTE jordbær er næsten dem man spiser lige af bakken på vej ned til bilen - efter indkøb i egnens gårdbutikker; uden noget som helst - bare solvarme!

Men når der en rum tid er spist jordbær med et eller andet mælkeprodukt, frister andre måder.

En dejlig måde er at halvere store, modne jordbær, drysse dem med lidt sukker og et par skefulde ruby portvin - eller lignende. De marinerer, mens man spiser hovedretten. Lidt letpisket, sukkertilsmagt flødeskum er godt til.


Vinvalget: "Tyngden" i marinaden gør, at der absolut nemt kan drikkes et glas Ruby, men ellers er den let boblende røde "sprudel", Brachetto, fra Piemonte aldeles skøn til jordbærdesserter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar