tirsdag den 1. februar 2011

Risotto Radicchio

Radicchio hører måske til de ikke så ofte anvendte grønsager, men engang i mellem er det dejligt med denne lidt bitre vintersalat.


I aften blev det til en blød risotto fra kogenbogen: Toscansk kogebog af Stephanie & Maggie Beer
Risottoen smagte faktisk så godt, at jeg iler med at bringe opskriften - her til 2 personer:

½ l kogende kyllingefond (det havde jeg ikke, men brugt i stedet oksebouillon - ingen problemer med det)
½ radicchio (cirka 150 g) - skåret i cirka 5 mm tykke strimler
1 løg skåret i små tern
1 tsk olivenolie
25 g smør
2 dl arborio ris (eller carneroli)
½ dl hvidvin
25 - 30 g friskreven parmesan (fylder cirka 1 dl)
1 spsk smør til sidste omrøring (kan udelades - men det gør ikke risotto'en dårligere)
friskkværnet sort peber.

Der er noget saligt over at lave risotto - måske er det fordi der helst skal røres konstant - og så kan man så passende stå og drikke lidt af den hvidvin, man alligevel har været nødt til at åbne -  - og lidt avis kan man jo altid læse samtidig.

Sauter løg i olie/smør i en dyb stegepande/sauteuse. Tilsæt raddichio og vend dem i.


Skru op for varmen, tilsæt risene og bland til de er overtrukket med fedtstof. Tilsæt vinen og lad den koge ind.
Tilsæt en stor skefuld af den varme fond og rør til den er opsuget i risene. fortsæt denne proces under stadig omrøring til suppen er brugt og risene er gennemkogte. Det tager omkring 20 minutter.
Den sidste skefuld fond vil ikke blive fuldstændig opsuget. hvilket giver risottoen en let flydende konsistens.
Tag panden af varmen og rør parmesan i, og tilsæt ekstra smør.
Tilsæt peber og kontroller saltningen inden serveringen.


Ja, retten er jo ikke for køn - men det smager altså godt!

Vinvalget: Italienerne foreslår forskelligt - som Vermentino fra Sardinien eller en Prosecco. Jeg synes, det lyder dejligt med en mundrensende, kølig processo.
(Mit eget valg var en chilensk sauvignon blanc - og det passede ikke særlig godt!)
23/02/2012 - Så var der gang i Risottoen igen - og mærkværdigvis havde jeg glemt at chilensk S.B. ikke var godt - det er det IKKE. Valget blev så en rød venligtsindet Nebbiolo fra Giovanni Almondo (2008). Det smagte godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar