Kommer man så fra den midtjyske hede, er tyttebærsytetøj en del af "vintersmagene". I min barndom blev der blandet pærer (lidt hårde) i syltetøjet - og det er stadig godt. - OG - det er altså NU det skal laves. Jeg har nogenlunde opskriften fra Tørsleffs gamle grønne syltebog .
Altså:
tyttebær - og ca. halvt så mange pærer (som ikke må være smattede)
sukker efter smag.
Som vanligt lynkoger jeg frugten - og tilsætter så sukker, som passer til min smag. Det tager 8 - 10 minutter i kogetid. Det må ikke brænde på(så skal der tilsættes en smule vand).
Syltetøjet har en vidundelig lidt bitter smag, som passer helt fantastisk til lidt fedt svinekød - om det så er frikadeller eller flæskesteg.
Jeg lavede syltetøjet i sidste uge, men så også denne uge svenske tyttebær på torvet - men det er nok ved at være sidste udkald!
Yummie!! Glæder mig til at komme hjem og få flæskesteg med kartøfler, brun sovs og tyttebær à la mormor. Skal vi ikke også snart have hasselbalch kartofler? Eller hedder de hasselbagte? :-)
SvarSletKram fra Eva
Hej Eva, Ja du kan godt glæde dig til tyttebærsyltetøjet! med hele svineriet!
SvarSletGod idé med hasselbackkartofler - selvom jeg har svært ved at lave dem så gode som mormors, men vi må eksperimentere. Og det hedder hasselbackkartofler iflg.sproget.dk - efter en Stockholm restaurant (jeg kan ikke finde ud af at indsætte link til siden.