tirsdag den 28. februar 2012

Gulerodsuppe - The-Easy-Lazy-Way

´Der er SÅ mange lækre tilberedninger, hvor grønsager og kartofler bliver moset, pureret, stampet eller på anden måde lavet til "lulle-mam". I mit køkken er det især sidst på vinteren, jeg synes grønsager er mindre spændende i fuld figur. Tilberedning kan være enkel eller twistet efter temperament og tid.


I aftes blev der lavet gulerodsuppe. Som så meget andet startede den med, at et hakket løg stod og simrede stille i god olivenolie. Småtskårne gulerødder og et par stilke blegselleri (bare fordi de var i køleskabet) blev tilsat sammen med den skønne "treklang" ingefær-hvidløg-chili. Det tager ikke lang tid! Så blev der dækket godt og vel med koldt vand - hældt lidt flydende hønsebouillon i (det med hjemmelavet fond er jeg principielt en stor tilhænger af, men i en snæver vending ...) Så skal det bare stå og simre en halv times tid til det er mørt. En tur med stavblenderen klarer pureringen. Smages til med appelsinsaft og serveres med en klat crème fraîche /yoghurt og lidt hakket grønt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar