2 blade husblas
1 dl kogende vand
4 tsk god instant kaffe
50 g brun farin
1-2 tsk whisky
2 æggehvider
2½ dl piskefløde
pynt:
1 granatæble
chokoladespåner
Husblas lægges i blød i koldt vand ca. 10 minutter.
Kog vand og tilsæt kaffe, farin og whisky - opløs husblas i blandingen.
Stil på køl til den bliver småblævrende (man skal holde lidt øje det, men det tager ca. 10 minutter).
pisk æggehvider
pisk flødeskum - IKKE for stift.
Fold først æggehvider i kaffeblandingen - lette tag, men homogen masse.
Fold derefter flødeskum i blandingen.
Hæld i serveringsglas og stil på køl mindst 30 minutter.
Pynt
Jeg afviger lidt fra grundopskriften; f.eks. lever jeg livet farligt og bruger ikke pasteuriserede æggehvider. Grundopskriften skal absolut prøves med citron,appelsin og andet.
Vinvalget: jeg kunne forestille mig en iskold kaffelikør - altså Kahlua frem fra skammekrogen. - Eller en Bailey måske. Likør er måske mest til 60+ kvinder - og jeg NYDER det!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar