onsdag den 14. marts 2012

Industrivin - eller som bedstefar lavede den ..... det optager mig!

Vinverdenen er heldigvis stadig et af de områder, hvor man kan lade sin indre bonderøvs-romantiker komme til fuld udfoldelse. - Det gør jeg gerne - ved at vælge vine fra småproducenter - i den - måske romantiske - forestilling, at det håndværksmæsssige stadig er i højsædet. Også gerne ved at vælge vine fra økologer eller biodynamikere. - Selvfølgelig findes der også masser af gode, seriøse vine fra større konventionelle vinproducenter, men der er altså også en masse sprøjt på markedet.

Der er ikke mange etiket-krav til vin - udover alkoholprocent og sulfitindhold - men der er utroligt mange måder at lave vin på - og det er selvfølgelig noget af det interessante.

Forleden faldt jeg over dette blogindlæg hos Fiona Beckett: Why are red wines so soft and soupy og de efterfølgende kommentarer.  Indlægget rammer mig på flere fronter; dels omkring selve produktionen, dels omkring  mange menneskers lyst til at have restsukker 6 - 12 g/l i rødvin eller en Ph mellem 3,7 og 3,9 (og det er pænt meget og endelig kan man jo altid fundere lidt over prispolitikker.

Det optager mig - det er vand på min mølle, så derfor iler jeg med at viderebringe indlægget

P.S. Fiona Beckett kommer jeg lige tilbage til en anden dag. Hun skriver OGSÅ spændende om mad-vin.
P.P.S. Jeg gider heller ikke spise ringe, røde pølser fra fabrikkerne. - Og jeg synes faktisk, at det er helt i samme boldgade som vin! - Hva' kan man få for en tier .....

2 kommentarer:

 1. Uh, der er vi helt på linie.
  Heller købe og drikke lidt, men godt - fremfor en masse bras :)
  Kvalitet skal der til, og ikke de kønsløse vine der ikke fornærmer nogen og bliver langet over disken og bliver drukket som var det saftevand.
  Ikke at en vin skal fornærme nogen, det er bare et udtryk ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, apropos det med lidt men godt - hvis man engang imellem bliver en anelse optaget af at tælle (jeg BRYDER mig ikke om at skrive det - men altså) - genstande og kalorier, så bliver det jo ikke engang specielt dyrt at holde sig kvalitet - hvis man samtidig er tilhænger af "stop-spild-af-mad" ;-)

  SvarSlet