Det afholder nu ikke mig fra at spise fisk! Så, ned til min gode fiskehandler, Havnens Fiskehus, for at købe torsk, som stadig er superfint her i januar - måneder med "R" siges at være gode torskemåneder. Det bliver lavet helt traditionelt - med kogte kartofler, en hvid sovs med fiskesennep og så hakket æg, revet peberrod, rødbeder - og der skulle også have været hakket persille.
Hvad drikker man så? - Jeg har lært, at det er godt med Sauvignon Blanc fra New Zealand - og det er det! Tænkte, at jeg hellere måtte forsøge lidt forskelligt, men må erkende, at ikke alt er lige godt Supertør hvidvin - på den lidt specielle drue Folle Blanche, og en fadlageret blanding af chardonnay, grenache blanc og et touch af marsanne var heller ikke heldigt!
Væk med knastørt og fadlagret - og frem med potent, oversøisk sauvignon blanc - den klarer nemlig både sennepsovsen og de syltede rødbeder og sødmen i vinen har det godt med torsken, - som jeg salter ret heftigt.
Der er selvfølgelig kommet en ny årgang - og det må gerne være en ung og frisk vin. Saint Claires dejlige sauvignon blanc'er kan købes hos Bichel Vine.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar