onsdag den 21. november 2018

Dutch Baby - Hmmm! - Mærkeligt navn, men det smager rigtig godt!

Igen, igen var der en rest, som ikke skulle gå til spilde!
Denne gang ricotta, så jeg startede med at google ricotta breakfast - og endte - guderne må vide hvordan med denne skønne, lidt tykke, lidt crèmeagtige pandekage, som altså hedder Dutch Baby! Opskriften fandt jeg på den hyggelige blog Olive and Artisan. Opskriften er amerikansk - med cups - så da jeg har haft ulejligheden med at lave den om til danske mål, kommer den nedenunder




60 g smør (til panden / fadet)
Dej:
5 medium Æg
120 g hvedemel
120 g sødmælk
120 g ricotta
10 g mandelessens = 2 tsk
1 tsk salt
1 spsk sukker
Revet skal af 1 citron

40 g mandelspitter - (smuttede og ristede)
20 g flormelis - til drys

Jeg lavede kun 1/5 af portionen - altså med 1 æg. Det passede fint til den lille lerskål med en diameter på 16 cm. Tror det er lidt vigtigt, at panden eller skålen passer nogenlunde, da dejen hæver temmelig meget op og jeg kan godt forestille mig, at det kan løbe ud over alle bredder!

Bages ved 190 gr. ca 15 min.

Næste gang skal jeg måske lave den med rosiner, der har trukket natten over i rom 😋


Ingen kommentarer:

Send en kommentar