mandag den 10. juni 2013

Tuna Tuna - det er sæson for Middelhavstun

Siciliensferien rumsterer stadig i tankerne

så da jeg forleden hos fiskehandleren så, at der blev reklameret for friskfanget tun, var jeg ikke sen til at spændere en lille formue - forvent godt 300 kr/kg; til gengæld er der ikke noget spild. 

Der blev skåret en dejlig bøf og den skal nærmest kun slæbes hen over en godt varm pande - hellere for lidt end for meget.2 kommentarer:

 1. Jamen velbekomme da..
  En lille side bemærkning til billedet af den flotte blåfinnede tun. En fisk der er overfisket og ved at uddø. -Prøv at spørg din fiskehandler efter andre tunarter

  SvarSlet
 2. Tak for din information.
  Jeg var ikke klar over problemet med overfiskning af blåfinnet tun. Normalt er jeg faktisk meget konsekvent med at forsøge at holde mig til danske fisk, men netop hjemkommet fra Sicilien, hvor tunfiskeriet så vidt jeg har forstået har højsæson i forsommeren, veg principperne.
  Fremover vil jeg holde mig til det danske - måske lige bortset fra Daniel Letz' skønne skotske laks (nu hvor Østersølaks er så problematisk apropos!
  Jeg har i øvrigt ingen anelse om, hvilken tunart, jeg købte herhjemme i Danmark - eller for den sags skyld i Italien.

  Jeg spurgte den omkringkørende fiskemand, som havde rødtun på vognen idag, hvor de kom fra - - Svaret var Det indiske Ocean. Et eller andet sted, er det jo også helt ude i hampen, at få fisk fløjet ind fra Sri Lanka!!!!
  SvarSlet