torsdag den 6. juni 2013

La Pescheria del Popolo

Folkets fiskehandel - det er da et herligt navn! 
Hjemkommet fra Sicilien for kort tid siden drømmer jeg stadig om den højtråbende fiskemand på det dejlige fødevaremarked i Syrakus, som med faglig stolthed og blid nænsomhed skar skønne skiver af tun og sværdfisk.


Sådan én kunne jeg godt bruge i Århus! 

Endnu mere kunne jeg bruge et U-industrialiseret fiskeri, som vi senere på turen oplevede i en lille fiskerby øst for Palermo, hvor fiskerbåde i alle størrelser futtede ud og ind af havnen.
Sicilien er virkelig et slaraffenland af FRISKFANGEDE fisk og skaldyr. MUMS! 

Måske tager jeg fejl, men jeg har indtryk af, at det næsten er håbløst at få anden fisk i Danmark end "industrifanget", som har tilbragt 2-3 dage på de kæmpestore både inden de når land.

Det ville være lykkeligt at blive korrekset!


2 kommentarer:

 1. Jeg har nu indtryk af Fiskehandlerne på Århus havn har ganske friske fisk.
  På Thorup strand drives kystnær fiskeri.. Her ka man købe fisk der spjætter i kasserne og se det efterhånden enestående i verden, hvor bådene slæbes ret ind og ud fra stranden

  SvarSlet
 2. Jeg kommer til Slettestrand en gang om året, så tippet til Thorup strand er meget kærkomment. På linket www.thorup-strand.dk/ kan man ovenikøbet se, at bådene lander ved 16-tiden - og at der er langt flere både end i Slettestrand, hvor der nærmest kun er en enkelt tilbage.
  Dog - det kræver nu sin kvinde helt at forliges med de sprællevende fisk for slet ikke at tale om rødspætteflåning! - Nå det kan vel læres :-)

  Og du har helt ret i, at man kan få fine friske fisk i Århus.

  SvarSlet