torsdag den 8. november 2012

Fisk og havtorn - et smukt og smagfuldt makkerpar!

Blæsten kunne fint have ladet det smukke efterårsløv sidde lidt længere på træerne - men pst væk er det!

I stedet kan man jo fornøje sig med efterårsfarver på tallerkenen og heldigvis har jeg lidt orange efterår på glas i form af herlige havtorn i en sukkerlage.


Fisken er skindstegt multe - anden fast hvid fisk kan sikkert fint bruges. De sukkerssyltede havtorn blev blendet let med en stavblender. En anden gang vil jeg nok si de sorte kerner fra; de ser meget pæne ud, men er lidt irriterende at få i munden.
Fisken blev i øvrigt placeret på lidt syltet æble/selleri (opskrift fra Alt for Damerne ). Der manglede lidt grønt, og det blev noget fintsnittet porre.

Sammen med godt letristet hvidt brød var det en fin og let forret.

Vinvalget: En chardonnay, gerne fra Bourgogne, var fin til. Konkret en Nuits St. Georges Terres Blanches fra Bichel, men mindre kan nok også gøre det. 
En lidt fyldig Riesling eller Grüner Veltliner tror jeg også på; de vil matche havtornens syre godt.

P.S.
Min første inspiration til fisk og havtorn fik jeg for et par år siden, da jeg spiste på Kadeau (den ultimativt skønne vandkantsreaturant nær Dueodde på Bornholm).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar