fredag den 7. oktober 2011

Rusk, regn og Rhône!

Der er som bekendt næsten ingenting, der er så galt, at det ikke er godt for noget!

Igår både blæste og regnede det.
Da arbejdsdagen var slut kl. 18 var det mørkt i vejret og efterårsstemningen sneg sig ind under jakken!
Aftensmaden stod på gode ben og kartoffel-selleri-mos med lidt gulerødder - bare" grovstampet" med lidt smør og en smule mælkeprodukt til at give den ønskede konsistens.

Men så bliver man pludseligt rigtig glad, når man tænker: - jamen, det er jo NU Rhône-sæsonen går ind!

I MIT lille univers er der en - ikke fanatisk - idé om, at visse vine /vintyper nu engang harmonerer så ualmindeligt godt med bestemte årstider - og hos os hænger rusk-regn-efteråret uløseligt sammen med SYD-Rhône!

Den vin vi fik havde 50% syrah og 50% grenache; jeg har lige læst et eller andet sted, at der snart kommer en Grenache-dag et eller andet sted i Frankrig. OG grenachen med masser af krydder og lidt venlig sødme passer så godt til dansk efterårsmad, hvor vi putter ting i gryder og ovn. Sødmen i de ovnbagte rodfrugter KALDER næsten på grenache! Gris har det godt med grenache - måske forbi vinen opnår høje alkoholprocenter, som klarer endog det lidt federe svinekød.
Grenachen er som oftest en væsentlig aktør i châteauneuf-du-pape - og al erfaring siger jo også, at denne appellation ofte kommer på julebordet til dejlig fed and (sorry, men der er ikke engang 3 måneder!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar