onsdag den 24. marts 2010

Stenbiderrogn

Stenbiderrognen er ved at være nede i en tilgængelig pris. Så skynd dig ned til fiskehandleren. Det er nem mad!


Køb rognen renset, salt den lidt, tilsæt 1 spsk citronsaft og evt. 1 tsk cognac pr. 200 g. Det er ikke nødvendigt, men det giver lidt kant. Jeg spiser rognen med crème fraîche, hakkede rødløg og tyndt ristet brød - det såkaldte Toast Melba, som den berømte operasangerinde spiste, når hun havde fået rigeligt Pêche Melba; det er nemlig uhyre tyndt skåret franskbrød, som bare ristes.


Man kan selvfølgelig også lave blinis, men faktisk foretrækker jeg "knaset" for at få lidt tekstur i retten!

Vinvalget:
Bobler - frisk, sprød, syrerig og mundrensende - fint med Loire, hvis man kan finde det.
Crémant fra Alsace eller Bourgogne er også fint - eller en god Cava.

Skal der for alvor være fest er en Tør Champagne fra Varnier-Fannière heller ikke at kimse ad.

Skal detvære en stille vin, kunne det også være Sancerre eller Chablis

Ingen kommentarer:

Send en kommentar