torsdag den 19. november 2009

Desuden smager de godt - og er smukke at se på.



Ugens grønsag
Rødløg
Hvorfor lige rødløg? - jo de passer så smukt i farven til André Lundquists billeder, som hænger i butikken lige nu!


Stegte eller bagte får rødløg en del sødme, så vinmæssigt passer det bedst med vin med en vis sødme.

Hvidvine må gerne have fylde og nogen sødme. Flammekuche eller Tarte Flambé hører hjemme i Alsace - så det er klart at Alsacevine passer godt til varme retter med løg! - I efteråret drikker jeg helst de lidt fyldige som Pinot Gris.

Rødvin går også fint til mange retter, hvori løg indgår - men igen gerne en rødvin med en snert af sødme. - det kunne være en Valpolicella Ripasso, men mange vine, der har vokset i et godt varmt klima vil egne sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar