lørdag den 12. september 2009

Æblets dag


Den 12. september er jo ÆBLETS dag – så hvorfor ikke sætte en dejlig cider på bordet til maden! – Æbler skal nemlig ikke bare spises, de skal også DRIKKES!



Spis de friske æbler – tjek den dejlige hjemmeside Æblefest, som har billeder og informationer om en masse forskellige æblesorter - masser af opskrifter - og oplysninger om dagens arrangementer.
Drik også æblerne – som Æblemost – Sød Cider – Tør Cider ……. og så er der jo også æblebrændevin og den dejlig franske Calvados fra Normandiet. – Der er ikke nogen grund til ikke at fejre dagen!

Herlig sødlig cider – af ordentlig kvalitet forstås! - passer rigtig godt sidst på eftermiddagen til et forfriskende glas på en varm plet i sensommersolen.

Tør Cider – forekommer måske umiddelbart for de hardcore – tror jeg nok! Men når først man får smag for den, er den superskøn til gris eller kylling, der har småsimret i ovnen med lidt løg, æbler (både søde og syrlige), en sjat tør cidre, lidt timian, måske et laubærblad og selvfølgelig salt og peber. – Put sådan en omgang i ovnen en søndag. Det tager ikke lang tid at forbedrede det – det skal stå et par timer ved lav varme i ovnen til det er fuldstændig mørt – man skal lige huske godt dyppebrød. – Og så skal man selvfølgelig kaste sig ud i en tør, kølig, frisk ”øllet” cider! – Og der er ikke mere alkohol i den end i en øl!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar