Denne gang ricotta, så jeg startede med at google ricotta breakfast - og endte - guderne må vide hvordan med denne skønne, lidt tykke, lidt crèmeagtige pandekage, som altså hedder Dutch Baby! Opskriften fandt jeg på den hyggelige blog Olive and Artisan. Opskriften er amerikansk - med cups - så da jeg har haft ulejligheden med at lave den om til danske mål, kommer den nedenunder
60 g smør (til panden / fadet)
Dej:
5 medium Æg
120 g hvedemel
120 g sødmælk
120 g ricotta
10 g mandelessens = 2 tsk
1 tsk salt
1 spsk sukker
Revet skal af 1 citron
5 medium Æg
120 g hvedemel
120 g sødmælk
120 g ricotta
10 g mandelessens = 2 tsk
1 tsk salt
1 spsk sukker
Revet skal af 1 citron
40 g mandelspitter - (smuttede og ristede)
20 g flormelis - til drys
Jeg lavede kun 1/5 af portionen - altså med 1 æg. Det passede fint til den lille lerskål med en diameter på 16 cm. Tror det er lidt vigtigt, at panden eller skålen passer nogenlunde, da dejen hæver temmelig meget op og jeg kan godt forestille mig, at det kan løbe ud over alle bredder!
Bages ved 190 gr. ca 15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar