Nu nærmer vi os med stormskridt forårsjævndøgn. Solen skinner idag, men det varer stadig lidt tid, inden man kan samle forårsbebudere som mælkebøtte, brændenælde og skvalderkål. Så hvad er mere passende end en salsa med papaya, avokado og FORÅRSLØG
Ingredienser:
avokado
papaya
forårsløg (snittet rimelig fint)
rød chile
koriander (bredbladet persille, hvis din lokale er på assortationsniveau (hedder det mon sådan) med min)
lime eller citronsaft
LIDT tabasco - jeg bruger kun 2-3 dråber, men jeg er også chili-følsom
salt
Det går vist af sig selv med at blande det!
Meget ofte er det frugt og grønt, der bestemmer, hvad middagen skal være. Denne salsa blev spist med skindstegt laks, men kylling, kalkun eller lyst svinekød havde også været fint, ligesom mange andre fisk eller skaldyr kan bruges
Og det smagte bare SÅ godt. Jeg puttede et par skefulde græsk yoghurt 2% på.
Vinvalget. Det var en "frokost-middag", så der vankede ikke vin, men en chardonnay med lidt fedme og en smule fad vil helt sikkert være godt. Det kan snildt være en oversøisk fra Chile eller Californien - - eller lignende.
Uy uy uy!
SvarSletDet der ser altså bare SÅ godt og SÅ smukt ud. Og oven i købet sundt... Savner i dén grad avocadoer. Det er meget svært at finde nogle ordentlige nogle hernede...
PS: Hvis du leder efter en passende anledning til at spise irsk stuvning, er det jo Sct. Patricks Day i morgen (d. 17/3)! Så klæd dig i grønt og find din indre irer frem?! :-D
SvarSletMIN indre irer!!! - Uha, så er der vist både musik og Killkenny! - Men det kunne også være fint med irsk stuvning, som bare er SÅ godt på denne årstid!
SvarSletMht avocado'er - vi køber dem mindst 2 - 3 dage før de skal bruges, så de får lov at modne lige så stille. Hvis de er for bløde, er det næsten altid, fordi for mange har trykket for meget på dem.
Knus