søndag den 13. december 2009

Vinen til Julemaden - Hvor svært kan det være?

Se forslagene på min hjemmeside http://aarstidensvine.dk/index-filer/Page659.html

Når det bliver gjort til et stort problem at finde noget rimelig brugbart vin til juleanden, tror jeg det udspringer af, at danskerne - især tidligere - fokuserede meget på vine fra Bourgogne og Bordeaux. Og well! det er svært at finde vine fra netop de to områder til den danske juleand.

Cabernet Sauvignon/Merlot baserede vine egner sig meget bedre til rødt oksekød - og (umodne) tanniner i vinen kan dårligt forliges med madens syre og salt. Pinot Noir i Bourgogne giver generelt for lette og elegante vine til at tage kampen op med fedmen i dansk julemad.

Men heldigvis er der en lang række andre druer fra varmere himmelstrøg, som giver vine, der har det godt med det Sødt-Salte-Syrlige danske julekøkken.

Der er først og fremmest brug for alkohol og lidt sødme! Det beror så i højere grad på "personlig smag" hvor meget "kant" vinen skal have.

Kender du din smag - så kender vinhandleren sine vine!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar