mandag den 31. august 2009

Blommesæson - En blomme er en blomme - ja, men spørg lige hvad den hedder!

Jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at tænke på gode gamle Gertrude Stein, hvis nok mest kendte linje lyder "Rose is a rose is a rose is a rose" - med senere variationer! - Når jeg tænker på Gertrude Stein associerer jeg lynhurtigt til Alice B. Toklas (jeg kan i det hele altid let få tankerne drejet hen på vin og mad!), som har skrevet en superunderholdende kogebog OG erindringsbog om sit samliv med Gerturde Stein - og den ikke uinteressante omgangskreds, de havde i Paris i første halvdel af forrige århundrede.
Jeg læste kogebogen i starten af 70'erne - men jeg er sikker på, at den holder!

Men til sagen! Der er SÅ mange forskellige blommesorter; gode sorter, der normalt vil være lette at finde - i alle tilfælde hos grønthandleren - er Victoria, Opal, Sveskeblomme, Kirkes, Jubileum og Reine Claude. Blommer skal ikke bare præsenteres som "blommer" - for en blomme er ikke bare en blomme. - Og sådan er det jo også med æbler, pærer, jordbær osv.!!!
På samme måde som jeg kan glæde mig til at drikke en Riesling, Pinot Noir eller Syrah, glæder jeg mig til årets første Reine Clauder; delikat gulgrøn farve, supersaftighed - og måske en lille syrlighed inde ved stenen.


Saftige, modne blommer - alle slags - helt naturel - er dessert "the-easy-lazy-way". Har man mere energi kan man råmarinere - måske med råcrème - Uha-uha - det er godt! - og tærter, og trifli .....

..... og dertil serverer vi naturligvis en dejlig, japansk blommevin (ring 2336 5026, hvis du ikke kan vente til 22. september) - som udover en lækker saftig blommesmag har en klar blommekernesmag, som passer rigtig godt til makron og marcipan, hvis man er med på den galej!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar