mandag den 29. november 2010

Hellere godt tosset end halvdårligt begavet! - Om at spise morgenmad ude...

I sommer fik jeg smag for at spise morgenmad ude - nogenlunde uanset vejret. Nu er jeg ved at være afhængig af udespisning. Det kræver selvfølgelig ordenlig påklædning og varmende tæpper, men skønt er det!


-- og indrømmet, det er nok nemmest, hvis man kun er forpligtet til at sørge for sig selv!

torsdag den 25. november 2010

sorte soltørrede oliven i brunet smør - lækker dyppelse

En gang imellem falder ens vej forbi en restaurant, hvor man får et eller andet, som man straks må hjem og efterligne. Forleden fik jeg på Varna i Århus en MEGET lækker dyppelse til sandart ved et arrangement i anledning af Wassim Hallals nye kogebog: UNPLUGGED. Hakkede, sorte oliven og brunet smør - tror jeg?

Det smagte superdejligt. Min kopiversion bestod af soltørrede oliven, som blev skåret fra stenene (og oliven SKAL altså have sten!). Smør blevet brunet til brus på panden - mere end 25 g pr. person går ikke an i mit køkken! De hakkede oliven blev rystet lidt rundt og hældt over en mos af kartofler og pastinak.
Det blev så brugt som tilbehør til en entrecôte - men meget andet kunnet have været ledsager.

En anden gang vil jeg glemme tomaterne på denne årstid - men lidt fine tern af blegselleri giver et fint sprødt bid og harmonerer godt med blødt mos og de lidt bitre oliven.

Vinvalget: Fyldig rødvin, gerne med modne tanniner og lidt fad. Fadet giver dybde i smagen og det harmonere godt med den dybe og lidt bitre smag i de sorte oliven. Skal det være mere konkret er oversøisk syrah eller cabernet sauvignon fint. Det passer i øvrigt også rigtig godt til rødt oksekød