Jeg har vist skrevet det før - men lad mig gentage, at mad, der ikke er særlig pæn, kan godt smage umanerligt godt!
Det gælder den gode, gamle ret Boller i Selleri
der er ingen formildende grønne omstændigheder - det ville smagsmæssigt være HELT upassende for mig - min UHM!
For at være sikker på tilpas salt var jeg lige helt omhyggelig med saltningen af kogevandet, da det skulle bruges til sauce.
Til 2 personer brugte jeg
350 g renset selleri i lidt mere end terningstore tern - de blev kogt i
3 dl vand tilsat ½ tsk salt.
Jeg kogte 7 minutter. Så er sellerien ikke udkogt; nærmest fuldstændig tilpas. Overhold kogetiden!
Opbagt sovs lavet af
20 g smør (lidt meget, men hva')
1 spsk hvedemel.
Væske i form af kartoffelvand, sellerivand og kogevand fra kødbollerne (det var så faktisk superdejlig suppe fra weekendens kogte svinebryst).
Kødbollerne lavede jeg forleden, da jeg alligevel havde gang i frikadelleproduktionen; det kan anbefales at lave rigelig fars og bruge noget af det til koge kødboller (de skal bare skælve i suppe/vand ca. 10 minutter).
Vi spiste også lidt kogte kartofler til.
Januar er lidt køligt blå, hvid og grå - og det må maden også gerne være.
Som sæsonfreak må jeg proklamere: fri mig for tomater :-)
Vinvalget: Hvidt af en eller anden art.
Der blev drukket Rueda på Verdejo. Helt Ok, men en halved chardonnay kunne sikkert også glide ned