torsdag den 31. december 2009

Godt Nytår - og en skål for det gode sociale samvær - face-to-face - - og maden the-easy-lazy-way!

Lige et lille statement - foranlediget dels af et interview i radio Østjylland, dels af et kig i køleskabet.
Her til morgen hørte jeg en mand begejstret fortælle om et chat-forum (måske livstræet? - men hvilket er egentligt ligegyldigt i denne sammenhæng), som han "var nødt" til at hygge sig lidt med juleaften - og også skulle besøge nytårsaften. Han havde kone og 2 voksne sønner hjemme, som sikkert også blev tilgodeset - men alligevel!
Det fik mig til at reflektere lidt over det personlige samvær. Jeg ELSKER også nettet og den hurtige måde, man kan kommunikere på - MEN jeg elsker også det sociale samvær face-to-face.

I min dagligdag oplever jeg imidlertid, at overskuddet til at "invitere" forsvinder som dug for solen. Der skal kigges opskrifter (...fri os for det ordinære!), købes ind, laves mad, dækkes bord - og ting tager længere tid! - Så invitationen bliver ikke til noget og dermed bliver det sociale samvær heller ikke til noget! - Og det er ærgerligt! - Noget kunne måske gøres?

Her kommer køleskabet ind i billedet, for det BUGNER her og nu af (for meget) mad - og som årstidsdogmatiker er jeg jo ikke særlig begejstret for at stuve ret meget af vejen i fryseren. Der er lige købt et glas sild for meget og der ligger et pænt stykke røget laks ved siden af en halv hjemmelavet leverpostej og en masse lækker ost, som ingen alligevel havde overskud til ved julefrokosterne!

Kan man invitere venner og bekendte på "rester"? - Jeg tror, det skal prøves - også med stop-spild-af-mad bevægelsen in mente!

Ihukommende invitationerne til barndommens fødselsdage kunne invitationen lyde noget i retning af: Kom over til en laksemad og lidt lun leverpostej torsdag fra 18:00 til 20:30. Tidsbegrænsningen skulle betyde, at det ikke bliver "uoverkommeligt" for vært og gæster. Man kunne nøjes med at servere en enkelt genstand eller to, så ingen bliver gjort ukampdygtig og økonomien hænger ikke i laser.

FORMÅLET er jo ikke bare at få spist resterne, men at få snakket med gæsterne! - det må være en win-win situation!!

søndag den 13. december 2009

Ny Hjemmeside undervejs

Det med at lave sin egen hjemmeside er ikke så nemt! - så nu har jeg allieret mig med en mediegrafiker og kunstner. - Han hedder Gabriel Drieslaw - og tjek lige hans egen hjemmeside ud, så forstår I sikkert mit valg! - www.randomformation.com - Den er bare flot!

Forventer at min hjemmeside er klar i midten af januar - og det bliver meget begrænset, hvad jeg får lavet på den eksisterende hjemmeside indtil da.

Men kig ned i min fysiske butik i Vestergade 58 - eller ring til mig på 2336 5026
Vinen til Julemaden - Hvor svært kan det være?

Se forslagene på min hjemmeside http://aarstidensvine.dk/index-filer/Page659.html

Når det bliver gjort til et stort problem at finde noget rimelig brugbart vin til juleanden, tror jeg det udspringer af, at danskerne - især tidligere - fokuserede meget på vine fra Bourgogne og Bordeaux. Og well! det er svært at finde vine fra netop de to områder til den danske juleand.

Cabernet Sauvignon/Merlot baserede vine egner sig meget bedre til rødt oksekød - og (umodne) tanniner i vinen kan dårligt forliges med madens syre og salt. Pinot Noir i Bourgogne giver generelt for lette og elegante vine til at tage kampen op med fedmen i dansk julemad.

Men heldigvis er der en lang række andre druer fra varmere himmelstrøg, som giver vine, der har det godt med det Sødt-Salte-Syrlige danske julekøkken.

Der er først og fremmest brug for alkohol og lidt sødme! Det beror så i højere grad på "personlig smag" hvor meget "kant" vinen skal have.

Kender du din smag - så kender vinhandleren sine vine!